Universiteit Leiden Campus, Den Haag

Voor de Universiteit Leiden heeft Buro Sant en Co in het Haagse Wijnhavenkwartier een campus ontworpen.  Het ontwerp omvat een campusachtige uitloop geïncorporeerd in een multifunctioneel gebouwencomplex dat ontworpen is door Geurst en Schulze (woningen, kantoren, Universiteit Leiden) en het interieur door Studio Leon Thier.

 

De campustuin is de collectieve ruimte van dit complex en bevindt zich op tien meter boven het maaiveld, boven op een parkeervoorziening. Het gaat om een kostenbewust ontwerp, rekening houdend met het beperkte uitvoeringsbudget van de Leidse Universiteit. Het ontwerp is een simpel tapijt van gras met verharding erop. Het ontwerpprincipe: zoveel mogelijk gazon, verharding waar nodig voor terrassen, en een drietal boomeilandjes voor de nodige schaduw en dieptewerking. Er is gekozen voor Honingboom, Ginkgo en Celtis. Met los meubilair ontstaat een ontspannen campusachtige groene sfeer.

 

Bekijk de 3D impressie

Locatie

Den Haag

Oppervlakte

1000 m2

Opdrachtgever

Heijmans

Ontwerp

2016

Realisatie

2017

Budget

€ 85.000,--

Categorie
Campus, Daktuin
Tags
campus, daktuin, Universiteit Leiden, Wijnhavenkwartier Den Haag