URBAN WATERBUFFER CROMVLIETPARK DEN HAAG

Wethouder Liesbeth van Tongeren heeft het startsein gegeven van de bouw van de ‘Urban Waterbuffer’ als onderdeel van de herinrichting Cromvlietpark Den Haag!

Regenwater dat valt op 7.500 m2 verhard oppervlak in en rond het park wordt losgekoppeld van het riool en opgevangen in een buffer van 35.000 m3. Daaruit wordt het naar een biofilter in de moestuin geleid waar het water zichtbaar wordt gezuiverd. Het water wordt gebruikt voor de irrigatie van park, moestuinen en kinderboerderij. Voor voldoende beschikbaar water, wordt ook oppervlaktewater ingelaten, gezuiverd en opgeslagen. Een innovatieve configuratie, die nog niet eerder is toegepast!

Buro Sant en Co landschapsarchitectuur maakte met de buurtbewoners en stakeholders het ontwerp voor de herinrichting van het park. Naast technologische innovaties en het creëren van bewustzijn voor klimaatverandering richt het project zich op het verbeteren van de leefbaarheid in de buurt door het versterken van de groen-, speel- en verblijfskwaliteit.

Team: Gemeente Den Haag – Buro Sant en Co landschapsarchitectuur – Coalitie Laak – Field Factors – Allied Waters – VPdelta – Hoogheemraadschap van Delfland – Dunea – Metropoolregio Rotterdam Den Haag – Debuco Advies BV – Gebr. Van Kessel

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.