Bouw van Mix Amsterdam is gestart!

Buro Sant en Co maakte het ontwerp voor de binnentuinen van de Mix, een bouw-ensemble samengesteld uit losse bouwvolumes met open ruimtes ertussenin. Deze leiden naar de hoger gelegen semi-openbare binnentuinen, het zijn daktuinen op verschillende niveaus, met ieder een eigen thematiek. Het binnengebied is labyrintisch ingericht, is kleinschalig en heeft een organisch padenpatroon waardoor het lopen door de tuinen een hele belevenis is. De losse tuinen staan in scherp contrast met de strak ingerichte openbare ruimte (kades en trappen) rondom het complex, hebben een menselijke maat, zijn knettergroen en bio-divers én je kunt er op een leuke manier in dwalen.

In de ontwerpfases van dit project hebben we heel fijn samengewerkt met de Architecten Cie en andere betrokkenen en we zijn oprecht blij dat de bouw van dit complex is gestart!

Team: de Architekten Cie, MRP Development, Heddes Bouw & Ontwikkeling BV, Stadsdeel West Amsterdam, Ymere, Union Investment Real Estate GmbH, Drees & Sommer, Hiensch Engineering BV, LBP, SIGHT, Pieters Bouwtechiek, Buro Sant en Co landschapsarchitectuur

Artist impressions: de Architekten Cie/Absent Matter

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.