Gewonnen: De Koploper!

Het team Sant en Co landschapsarchitectuur, WAA-TSA architecten en Kavel Vastgoed heeft de selectie voor kavel 6.4 in het project Nieuw Delft gewonnen met het plan ‘De Koploper’!

 

Kavel 6.4 ligt in de zuidelijke punt van Nieuw Delft aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. De Koploper is een innovatief en duurzaam plan speciaal ontwikkeld voor senioren, rekening houdend hun wensen en behoeften. Het plan is een mooie combinatie van seniorenwoningen, een plint met commerciële en maatschappelijke functies en een parkeergarage voor bewoners en omwonenden.

 

Met veel zorg en aandacht is het ontwerp voor een duurzame groene omgeving tot stand gekomen. De ecologische koppelingen van de binnentuin, het gevelgroen en de dakakker van het stadsblok met het Van Leeuwenhoekpark zijn bijzonder te noemen; zo zijn bijvoorbeeld de natuurhof en de dakakker zeer aantrekkelijk voor allerhande insecten en bieden ze vele nestelgelegenheden voor vogels en vleermuizen. Door alle ecologische verbindingen wordt de Koploper onderdeel van een groter, bouwblok-overstijgend ecosysteem. De Koploper wordt een gebouw, waarin en waarop mens en natuur hand in hand gaan! 

 

Team: Kavel Vastgoed, WAA-TSA, W/E adviseurs, Buro Sant en Co, Buro Stadsnatuur, Hely, Stichting!WOON, Stipo, Van Mierlo, SMe Bouwadvies, VisieTech, Local Joe, Vivid Vision (artis impressions) 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.