GEWONNEN: TENDER SLUISBUURT

In de Amsterdamse Sluisbuurt zal een bijzondere opgave worden gerealiseerd: Patchwork!

Patchwork wordt de hoeksteen in het hart van de buurt met een zeer diverse architectonische uitstraling, een rijk programma en een sequentie van binnentuinen en dak-landschappen. Hier staan verblijven, ontmoeten en bewegen centraal. Vanaf zowel straatniveau als vanuit de verschillende blokken is er altijd zicht op het groene landschap.

De binnentuinen vormen één landschap, maar verschillen qua sfeer, programma en gebruik. De hoger gelegen tuinen krijgen thema’s gekoppeld aan gezondheid en bewegen zoals een yogatuin, een sporttuin en een pluktuin.

Een rijke diversiteit aan beplantingen zorgt ervoor dat de tuinen gedurende het hele jaar levendig en interessant zijn. Onder de tuinen komt een waterretentiesysteem dat het water opvangt tijdens piekbuiten en weer afgeeft aan beplanting tijdens droogte.

In Patchwork worden de effecten van hittestress, piekbuien en droogte gereduceerd en wordt de stadsecologie versterkt. Gebouw en landschap vormen samen één systeem waarin mens, dier en natuur samengaan.

 

Team: ABC Planontwikkeling, EarthY, Barcode Architects, krft.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.