• Letovo School campus Moskou

Letovo School Campus Moskou

Ten zuidwesten van Moskou komt nieuwe campus Letovo School.  Samen met atelier PRO  heeft Buro Sant en Co de opdracht gewonnen voor het ontwerp van de campus.

De locatie van de campus is onderdeel van de 6000 ha nieuwe stad, Novaya Moskva, waar uiteindelijk 300.000 mensen komen wonen werken en recreëren. De schoolcampus wordt ontwikkeld bij het dorp Letovo op een prachtige locatie langs een rivier met veel groen. De school biedt plaats aan zo’n 1000 kinderen waarvan meer dan de helft er ook gaat wonen.

 

Letovo School is een multifunctionele campus met een verscheidenheid aan voorzieningen. Het landschapsontwerp is gebaseerd op de drie natuurlijke vegetatiezones die parallel lopen aan de natuurlijke lijn van de rivier. Het resultaat is een ruimtelijk patroon van parklandschap, waterrijk boslandschap en natuurlijk boslandschap. De parklandschap-zone vormt het feitelijke campusterrein. Het hoofdgebouw van de school is omgeven door vier hoofdgebieden: appartementswoningen voor de docenten en de bijbehorende parkeerplaats, de centrale parkeerplaats, de studentenwoningen en het sportcentrum. De vijf clusters staan met elkaar in verbinding via een fijnmazig padensysteem.

 

Het hart van de campus is een open vlakte die een centraal ontmoetingspunt vormt. Dit gebied dient als ontspanningsruimte voor het hoofdgebouw en vormt een natuurlijke uitbreiding van het interieur. Het is verbonden met een monumentaal grasterrassenlandschap dat ook kan functioneren als een amfitheater. Het is ontworpen als een afgesloten ruimte met bomen als natuurlijke achtergrond. Het tweede gebied met een sociale functie is het plein gelegen tussen de studentenwoningen. Dit binnenplein is geplaveid met harde materialen die verrijkt zijn met enkele groene elementen en dient vooral als stadsplein.

 

De landschapsarchitectuur van de campus is geïnspireerd op de kwaliteiten van het natuurlijke landschap.

Letovo School Moskou
Letovo School Moskou
Locatie

Moskou

Oppervlakte

ca. 100.000 m2

Opdrachtgever

Letovo School

Ontwerp

2014 - 2017

Realisatie

2016 - 2018

Budget

20 miljoen euro

Prijzen

Best Education Architecture Award Moscow 2016

Category
Campus
Tags
campus