buro-sant-en-co-landschapsarchitectuur-stadsplein-capelle aan den ijssel-plein-herinrichting-groen-water-klimaatadaptief-schetsontwerp-model liniair-impressie-DEF-RS

Inwoners van Capelle kiezen een Stadsplein met lineair karakter

Gisteravond werd in theater Isala in Capelle onder grote belangstelling bekend gemaakt welk ontwerp de bewoners gekozen hebben voor hun Stadsplein. Favoriet was de lineaire variant. Dit is een pleinontwerp met strakke contouren, waterbakken, bomenrijen en zitgelegenheid.

Participatie
Het bijzondere aan het vernieuwingsplan van het Stadsplein is de participatie. De inwoners worden actief betrokken in het proces van ruimtelijke ontwikkelingen in de stad Capelle. Via meer dan 200 bijeenkomsten in de afgelopen drie jaar is de ontwikkeling van Capelle tot stand gekomen, met de herontwikkeling van het Stadsplein, het metrostation Slotlaan en de nieuwe Koperwiek als centraal middelpunt.

Huiskamer
Buro Sant en Co is trots op het ontwerp, want het appelleert aan een huiskamersfeer. Het plein wordt een uitgesproken gebruiksruimte. Als alles volgens plan verloopt zal het vernieuwde plein in de lente van 2019 gereed zijn.

Lees het AD artikel over de bekendmaking. Meer over de twee ontwerpen voor het stadsplein Capelle vind je op project pagina

Geen reactie's

Geef een reactie