Buro Sant en Co maakt ontwerp The Base D Schiphol

Buro Sant en Co werkt samen met ZZDP architecten aan de uitbreiding van het Base D complex op Schiphol. Begin 2018 zal een compleet nieuwe toren verbonden worden aan het bestaande complex. Boven op de parkeergarage die ook wordt uitgebreid komt een daktuin als verbindend element tussen de diverse gebouwdelen. De tuin krijgt een krachtig grafisch patroon geïnspireerd op de vliegroutes richting Amsterdam. Tussen de belijning rijzen uitgebreide groenobjecten op die zich vouwen over een hoogteverschil van 1.5 meter.  De groenobjecten creëren verblijfsruimtes waar gewerkt en verpoost kan worden. Verspreid over het terrein worden zitblokken geplaatst. Zij creëren de meer spontane en intieme zitplekken. Langs de toekomstige Schiphol boulevard komt een brede zitrand die tevens de begeleiding is richting de hoofdentree van het nieuwe gebouw. Een uitgebreid beplantingsplan maakt de seizoenen beleefbaar in de tuin en zorgt ervoor dat de tuin jaarrond een beleving is.

Geen reactie's

Geef een reactie