Buro-Santenco-Landschapsarcitrectuur-Capelle ad IJssel-participatie

Welk Stadsplein gaan de inwoners van Capelle aan den IJssel kiezen?

Afgelopen zaterdag 23 september vond in Capelle aan den IJssel CentrumXpeditie plaats. Op dit gezellige publieksevenement op het Stadsplein ging de gemeente op een informele manier in gesprek met Capellenaren over ontwikkelingen in de stad.

Een van de onderwerpen is de toekomst van het Stadsplein. De gemeente toonde twee ontwerpscenario’s van Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur om het Stadsplein  te vernieuwen. Onder het motto ‘Beleef de toekomst van het centrum’ kon het publiek kennismaken met de twee plannen via een virtuele rondgang over het plein. Met behulp van een virtual reality bril konden de mensen door een 3D model lopen en rondkijken. De reacties waren enthousiast, omdat men het ontwerp als het ware ruimtelijk kon beleven.

Inwoners van Capelle die zaterdag niet op het plein aanwezig waren kunnen ook de twee ontwerpscenario’s bekijken en beleven via de speciale website. Vervolgens kunnen ze een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Bekijk de twee ontwerpen in 3D op deze website en stem.

Meer over het ontwerp lees je op de projectpagina.

No Comments

Post A Comment