Paul Plambeck studeert af op pure toewijding aan Friese veenweide

Gisterenavond presenteerde onze collega Paul Plambeck zijn afstudeerproject aan de examencommissie. Naast zijn fulltime baan bij Buro Sant en Co heeft hij met grote toewijding veel energie en tijd gestoken in het behalen van zijn master Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Met zijn afstudeerproject heeft hij zich toegelegd op de toekomst van het veenweidegebied dat in zijn optiek als geconserveerd landschap verloren gaat als gevolg van de huidige klimatologische, economische en sociaal maatschappelijke problematiek.

Met zijn afstudeerproject ‘Het Friese land vol eer en roem’ heeft hij vormgegeven aan de transformatie van het Friese veenweidegebied tot een adaptief landschap. Een landschap dat zich kenmerkt door een natuurlijk evenwichtige waterhuishouding, een innovatieve en circulaire landbouw en een intrinsieke schoonheid als nieuwe regionale trots.

Het afstudeerproject laat zich, aldus de examencommissie, typeren als een visionaire en tegelijkertijd realistische en voorstelbare transformatie met een grote mate van consistentie op zowel regionaal-, polder-, kavel- en bedrijfsniveau. Maar bovenal ontdekten ze in zijn afstudeerproject het elan van een nieuw type landschapsarchitect. We zijn als bureau trots om Paul als landschapsarchitect in onze gelederen te hebben en zullen zijn expertise inzetten in onze dienstverlening aan opdrachtgevers die serieus werk maken van de klimaatopgave, zowel in stedelijke als in landschappelijke omgevingen.

Hartelijk gefeliciteerd, Paul!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.