buro-sant-en-co-landschapsarchitectuur-johannapolder-albrandswaard-kijkpunt

Opening Johannapolder 9 december 2017

Zaterdag 9 december vindt de officiële opening plaats van de vernieuwde Johannapolder. De officiële opening wordt verricht door Jacqueline de Leeuwe, bestuurder Recreatieschap IJsselmonde en wethouder gemeente Albrandswaard.

Kwaliteitsimpuls
Johannapolder is een recreatiegebied aan de Oude Maas. Afgelopen jaar is hard gewerkt aan een kwaliteitsimpuls om de uitstraling, de kwaliteit en de samenhang van diverse functies te verbeteren. Hierdoor ziet het gebied er niet alleen beter uit, ook de belevingswaarde, de routing en de oriëntatie in de Johannapolder is verbeterd.

Multifunctionele promenade
Buro Sant en Co ontwierp het schetsontwerp en deed de uitwerking voor een heldere promenade die de recreatiestroom bundelt tot een entreegebied met een hoge krioelfactor. De promenade verbindt Zeedijk, de Oude Maas, wandel- en fietsroutes uit de omgeving, de parkeergelegenheden en de regionale recreatiefuncties in het gebied. Over de loper stromen voetgangers, fietsers, expeditie verkeer en bestemmingsverkeer en is herkenbaar vormgegeven met vloeiende bestrating, drijfhout en drijvende wilgenbladeren.
Lees meer over het ontwerp op de projectpagina

No Comments

Post A Comment