PBL rapport cover_Aanpassen_aan_klimaatverandering_

PBL rapport: Dakpark Rotterdam dient klimaatadaptatie en ruimtelijke kwaliteit

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) noemt Dakpark Rotterdam een goed voorbeeld van kansen grijpen voor de klimaatopgave en kwaliteit genereren. Dat is te lezen in het PBL rapport ‘Aanpassen aan klimaatverandering –Kwetsbaarheden zien, kansen grijpen’ (2015, pagina 24). Een afbeelding van het Rotterdamse Dakpark prijkt op de voorzijde van het rapport.


Rapport

Het PBL rapport is geschreven om informatie bijeen te brengen over de mogelijke effecten van klimaatveranderingen wereldwijd en in Nederland op uiteenlopende sectoren en om aangrijpingspunten aan te dragen voor een adaptiestrategie. Door slimmer en beter te ontwerpen bieden we als landschapsontwerper in de klimaatopgave beslist toegevoegde waarde bij de (her)inrichting van de openbare ruimte.
Houd de aanbevelingen van PBL dus goed in de gaten en download het rapport via  PBL rapport ‘Aanpassen aan klimaatverandering –Kwetsbaarheden zien, kansen grijpen’(2015).


Klimaatbestendig

Het Dakpark is vooral gerealiseerd om de sociale cohesie in dit deel van Rotterdam te versterken, maar levert tegelijkertijd een belangrijke bijdrage aan de klimaatbestendigheid van de stad. Het groen dempt de hitte en houdt bij extreme regenbuien water vast.

Lees meer over Dakpark Rotterdam op onze project pagina

No Comments

Post A Comment