buro-sant-en-co-landschapsarchitectuur-den haag-stadshart-zoetermeer-centrum-ontwikkeling-herinrichting-ontwerp-luchtfoto

Buro Sant en Co geselecteerd voor upgrade Stadshart Zoetermeer

Buro Sant en Co is door de gemeente Zoetermeer geselecteerd om Stadshart Zoetermeer en het gebied daaromheen een ruimtelijke kwaliteitsimpuls te geven.

Stadshart
Het Stadshart heeft voor de binnenstad van Zoetermeer altijd een belangrijke rol gespeeld voor wonen, werken en bezoeken. De versleten inrichting en de versobering van de verblijfskwaliteit van de afgelopen jaren is aanleiding voor een upgrade.

Buro Sant en Co gaat een ontwerp maken voor een bruisend en toekomstbestendig Stadshart met een volledig nieuwe uitstraling, met meer kleur en sfeer. Het ontwerp van de openbare ruimte is gericht op de verbetering van de functionaliteiten, doorstroming en verplaatsing, en het vergroten van de herkenbaarheid en het verduidelijken van de entrees. Ontmoeten en verblijven is een thema dat vooral op de verschillende pleinen speciale aandacht zal krijgen.

Centraal Park
De herinrichting van het Centraal Park rondom De Dobbe in het centrum van Zoetermeer is ook een ontwerpopgave waar Buro Sant en Co de komende tijd aan zal werken. Het doel is om in dit park de openbare ruimte te veraangenamen, samenhang te creƫren tussen de zeven deelgebieden en het park te transformeren van buffergebied naar aangenaam overgangs- en verblijfsgebied tussen het historische en nieuwe centrum.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.