Letovo School campus Moskou

Architectuurprijs voor schoolcampus Letovo School Moskou

Gemeente Moskou heeft Letovo School uitgeroepen tot beste schoolontwerp van Moskou. Dit bekend gemaakt door Sergey Kuznetsov, voorzitter van de Commissie voor Architectuur en Stedenbouw van de stad Moskou.

Het gaat om het ontwerp van Letovo School, een nieuwe school ten zuidwesten van Moskou. De schoolcampus (ca 35,000 m²) is bedoeld voor zo’n duizend scholieren. Het komt in nieuw stadsdeel Novaya Moskva dat ontwikkeld wordt als onderdeel van een masterplan. Atelier PRO is, in samenwerking met het Russische partnerbureau Atrium, verantwoordelijk voor de architectuur van de gebouwen. Buro Sant en Co heeft het landschapsontwerp ontwikkeld. Dit ontwerp is gebaseerd op de drie natuurlijke vegetatiezones die parallel lopen aan de natuurlijke lijn van de rivier. Het resultaat is een ruimtelijk patroon van parklandschap, waterrijk boslandschap en natuurlijk boslandschap.

De commissie voor architectuur en stedenbouw (Archcouncil) vindt dat de hoge kwaliteit en de professionaliteit van het ontwerp een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteitsverbetering van de architectuur van maatschappelijke voorzieningen en de stedelijke omgeving van Moskou.

Lees meer over het landschapsontwerp van Letovo School op de projectsite

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.